Fietsschool van Oostende 2020-2021

We zijn uitgeroepen tot ‘FIETSSCHOOL VAN OOSTENDE 2020-2021′! We wonnen ook het label van fietsvriendelijke school.

Daarnaast hebben onze 6des een super fietsexamen afgelegd! Niemand behaalde minder dan 91%.

Dit alles werd vandaag uitgebreid gevierd! Schepen Björn Anseeuw kwam langs om de fietsdiploma’s uit te reiken en Anton Tanghe en Robbie D’haese van KVO kwamen ons de beker overhandigen.

Hieronder vinden jullie het resultaat en de motivering van de jury:

Basisschool De Vlieger organiseerde een volledige week met talrijke creatieve fietsactiviteiten. Leerlingen kregen de uitdagingen om hun fietsen te ‘verkleden’, droegen fietsbellen, gingen een dag naar school in het fluo … enzovoort. Tijdens deze week was er dus dagelijks een fietsgerelateerde activiteit, waarbij de leerlingen per dag 1 ster konden verdienen. Waar de juryleden weliswaar volledig onder de indruk van waren is het sterke fietsbeleid dat deze school uitdraagt. De school kan een visietekst omtrent het thema presenteren, met doelstellingen en subdoelstellingen omtrent verkeer en kon diverse voorbeelden aantonen die staven dat het fietsbeleid hoog in het vaandel wordt gedragen. Zo oefende de school vijf keer voor het fietsexamen, ondernam zij initiatieven om wegversmallingen in de straat aan te brengen via het stadsbestuur, heeft zij een werkgroep ‘veilig verkeer’, organiseren zij ook doorheen het jaar acties omtrent fluo hesjes, hebben zij een bakfietsparking, gaan ze met de fiets op kamp …

Om deze redenen is de jury unaniem van mening dat Leefschool De Vlieger de titel mag dragen van ‘Fietsschool van Oostende 2020-2021’!