Wereldkeuken: kookworkshop in de Grote Post + dineren in de klas

Donderdagmiddag was het zover. Het grote diner! Het eindproduct van ons project ‘Wereldkeuken’.
Dit stond op het menu:
Voorgerecht: ramen (Japanse soep met noedels)Hoofdgerecht: Pasta Bolognese (Italiaans recept)Dessert: Congolese beignets en bakbananen
Een dikke proficiat aan alle kookgroepjes en ook aan de kinderen die instonden voor de ‘zaal’ en het opdienen. Dankjewel aan de papa van June en de mama van Ilian om te helpen.
We gingen ook nog eens langs bij de ouders van Ana (Cultuurcafé De Grote Post). We kregen daar in de keuken een kookworkshop. We maakten allerlei soorten bladerdeeghapjes. Dankjewel voor de toffe activiteit!

Lees meer

Wereldkeuken: landenbeurs

Voor het project ‘wereldkeuken’ kozen alle kinderen een land uit. Ter voorbereiding werd informatie opgezocht over het land en de typische gerechten. Daarna hielden we een heuse proevertjesbeurs met veel lekkers uit alle uithoeken van de wereld. Zo hadden we pancakes uit Amerika, Thaise curry, Duitse pretzels, Zwitserse kaasfondue, Japanse sushi en ramen, Argentijnse chipa’s, Indische maïskoekjes, Braziliaanse snoepjes, een poké bowl uit Hawaï, Congolese oliebollen, Spaanse ham, Franse quiche en een Italiaans hapje!

Lees meer

Boeken speeddate

De volledige vierde leefgroep kwam samen voor een ‘boeken speeddate’. Ze kozen elk een favoriet boek om voor te stellen aan elkaar. Na enkele minuten werd er doorgeschoven. Op een invulformulier duidden ze met sterren aan welke boeken hen het meest aanspreken. Een leuke manier om veel nieuwe boeken te ontdekken!

Lees meer

De Vlieger fuift

Vorige week zaterdag was het dan eindelijk zover! De Vlieger vloog er nog eens goed in …

 

 

Ateliers kleuter

Ateliers! Één van de hoogtepunten van het schooljaar! Een gezellige drukte, de ganse kleutergang,  klein en groot door elkaar …

Vandaag konden onze kleuters kiezen uit maar liefst 10 ateliers: sensorische flesjes maken, vilten, dieren uit karton maken, knutselen met herfstvruchten en klei, potjes met speeldeeg en strijkparels maken, gezichten tekenen op plexiglas, kunstwerken met natuurelementen maken, bananencake maken, rope skipping en wafels bakken!

Een welgemeende dankjewel Mieke, Sofie, Lisa, Alexander, Marijke, Phoebe, Nienke, Kelly, Emiliy en Paul!

Geniet mee van de sfeerbeelden.

Lees meer

Ateliers lager

Ateliers! Één van de hoogtepunten van het schooljaar! Een leefgroepsdoorbrekende activiteit. Een gezellige drukte, klein en groot door elkaar …

Vandaag konden onze Vliegeniers kiezen uit maar liefst 15 ateliers: herfstknutselen, raw vegan koken, cupcakes maken, linosnedes maken, Halloween knutselfrutsels, Spaans én Spaanse liedjes leren, theater, een beauty salon, mindfulness en yoga, biodanza, een escape room, een schimmenspel, knutselen met krimpfolie, werken met vilt en een heuse Vliegerfanfare!

Dankjewel Valérie, Nathalie, Sofie, Klaar, Mieke, Nathalie, Yuri, Jolien, Janne, Cindy, Sam, Ciska, Kayleigh, Kelly, Chantal en Ann-Sofie!

Geniet mee van de sfeerbeelden.

Lees meer

Project: hoe kunnen planten kruisen? Een onderzoeker op bezoek in de klas.

Bram, de schoonzoon van Ciska, is onderzoeker aan de universiteit van Gent. Hij kent alles van het kruisen van planten en wilde graag komen naar onze klas.

Eerst toonde hij foto’s van zijn laboratorium en zijn materiaal. Daarna konden we allerlei vragen stellen over DNA. We haalden zelfs DNA uit een tomaat via een proefje! Bram toonde ons nog de delen van een plant en hoe ze kunnen voortplanten.
Als afsluiter mocht iedereen nog eens in z’n microscoop kijken. We konden een stukje komkommer van heel dichtbij bekijken, alle celletjes leken wel op bakstenen.

Dankjewel Bram voor de super interessante namiddag!

Lees meer