Mijn lijf en mijn kleren (5) / bezoek aan de studio

Deze week vierden we de verjaardag van Tenzin. Zijn verjaardagswens om te bowlen was een groot succes en Jeff gooide strike!
We leerden , samen met de klas van Phoebe , nog 2 Oostendse liedjes van Lucie Loes ( ’t is gedaon met de dikke madam en gie zie mien zèèkapieting) naast het liedje van de toren van Oostende. Die liedjes mochten we brengen naar de Studio (middelbare leefschool in de buurt), waar de kinderen een project hadden over de stad Oostende. De kinderen waren overweldigd door een hele school pubers.
Dinsdagnamiddag was er ateliernamiddag voor alle kinderen van het lagere en voor de oudste kleuters . De jongste kleuters mochten bij Phoebe spelen.
De ateliers werden georganiseerd rond het verhaal van de vissersopstand op het einde van de 19de eeuw , waar we de dinsdagmorgen een toneel over gezien hadden, gebracht in het Oostends dialect.
Voor dat we ons project ‘mijn lijf en mijn kleren’ afsloten, heb ik nog het verhaal gebracht van Coco Chanel die mooie en gemakkelijke kledij (oa de lange broek) lanceerde voor de vrouwen. De kinderen waren echt onder de indruk van het verhaal en zullen Coco wellicht niet rap vergeten . Een aantal kinderen bouwden spontaan ‘het chateau’ waar Coco voor het eerst met rijke mensen, in contact kwam. We lanceerden nog het begrip ‘uniform’ en hadden het over traditionele kledij van verschillende landen, die steeds minder gedragen wordt door de mondialisering ( televisie, internet, vliegvervoer,…) We hielden ook een evaluatieronde waarin de kinderen eens moesten nadenken over wat ze bijgeleerd hadden in het project maw wat ze nog niet wisten en wat nu sterk bij zou blijven. Slechts een paar kinderen konden op deze vraag antwoorden, maar voor de meesten was deze vraag nog te hoog gegrepen.
Naar maandelijkse gewoonte zijn we op woensdag gaan zwemmen en op donderdagmorgen werkten we in ons schriftboekje.
Er werd geen contract voorzien deze week omdat de week al volgeboekt was, maar de kinderen konden nog verder werken met de logico ( zie contract vorige week)
Op donderdag  en vrijdag zijn we gestart met ons moederdagkado, waar je hier geen foto’s zal van zien ;-). Volgende week en de week daarna werken we verder rond mama.