Jarigen vieren

Maandag zijn we de week gestart met verbindingspelletjes gegeven door Katleen. We vertelden oa over onze gevoelens, deden expressie spelletjes en de oudste kleuters mochten een kindje van de 2 de kleuterklas dragen in een doek .
Dinsdag bekeken we een legerjeep van dichtbij ( verjaardagswens van Litse van Phoebes klas) Charlotte en Litze mochten zelfs een eindje meerijden omdat ze jarig waren die dag.
Op woensdag hebben we ontbeten in de klas, dit om de verjaardag van Charlotte, Leon en Nolan te vieren
Op donderdag zijn we met de bus naar de kinderboerderij geweest ( zie site).  Het was een hele mooie dag!
We vierden ook nog de verjaardag van Jeff en Kenzo en de kinderen mochten speelgoed meenemen naar de klas.
En we hebben vooral heel veel gespeeld en genoten!

 

Lees meer

De zee en ander water (afsluiten)

Vorige week hebben we nog ons vaderdag kadootje afgewerkt, leerden we een liedje over onze papa en beelden we uit wat papa goed kan.
Donderdag en vrijdag zijn we op kamp geweest ( zie site)
Deze week hebben we onze project van de zee afgesloten. We maakten nog een schelpenketting en deden proeven met water van de zee, de rivier en water uit de kraan. We evalueerden het kamp en het project en beide projecten zijn de kinderen heel goed bevallen.
De kinderen werkten in hun schrift, speelden met nieuw materiaal voor de klas en werkten in hun vrije tekst.

Lees meer

Hotel Karmel

De kleuters zijn 2 dagen in ‘hotel Karmel’ gaan logeren en werden daar heel goed onthaald door hoteluitbaatster Marijke en haar kompanen.

Projectontwikkelaar Els had andere plannen met het hotel! Ze wou het hotel en de groene omgeving afbreken om er reuze appartementen te bouwen met een mega parking. De aannemers zouden met de afbraakwerken beginnen maar …
hoteluitbaatster Marijke, de ouders én de kleuters hebben de projectontwikkelaar en zijn aannemers via sport en spel kunnen overtuigen dat het hotel uniek is en dat al het groen moet behouden worden!
En zoals het hoort in sprookjes, hoort het ook op een kleuterkamp:
EIND GOED, AL GOED

 

 

 

 

 

 

Lees meer