Beroepen en hobby’s

Mijn papa is gaan werken, mijn mama is gaan werken.  Maar wat doen ze eigenlijk. De ouders stuurden een foto van zichzelf waarop hun werk of hobby op te zien is. Wij gaan ermee aan de slag.

Een papa is treinbegeleider. In uniform begeleidt hij ons met de trein naar Brugge en terug. Iedereen mocht zijn kaartje knippen.  In de klas bouwden we een treinspoor.

Een mama werkt in het visserijmuseum.  We spelen met bootjes en vissen in het water.

Een mama geeft yoga en heeft ons verwend met een sessie.

Een papa is postbode. We maken onze eigen postbus, schrijven kaarten naar elkaar, stempelen onze eigen postzegels. Verkleed als postbode met onze postzak brengen we de kaarten rond.  We plakken afbeeldingen bij onze brief en tekenen onszelf d.m.v. van een lichtbak. We steken onze brieven in een envelop en brengen ze naar de echte postbus.  Binnenkort krijgen de ouders onze brief thuis geleverd.

Een mama houdt van tuinieren. Wij planten onze zonnebloemen die we eerder gezaaid hebben.

 

Een papa werkt vlot met een graafmachine.

Veel ouders doen aan sport of geven sport.  Wij gaan lopen in het park en proberen de fitnes toestellen uit.

Mama is dokter, mama is verpleegster.  We ontdekken de dokterskoffer.

Veel foto’s met ouders achter de computer. Wat staat er allemaal op hun bureau?  Wij richten ons eigen kantoor in.

Een mama bakt veel met haar dochter. Wij maken een appelcake voor de verwendag.

Een papa beheert het stadsrandbos. Hij nam ons mee op pad en leerde ons fluiten op de stengel van het fluitenkruid, toonde etende en klimmende rupsen, een pyjamawants en nog veel meer.  Een fijne ervaring.

Een mama werkt voor een dansorganisatie. Wij dansten de reuzen-kabouterdans.

Een mama werkt voor de stad Bruggen en zorgt ervoor dat de activiteiten in de kijker staan.  Creatieve Sofie maakt met de kinderen een affiche voor de verwendag.

Een vader begeleidt werknemers die in de hoogte werken, zoals de windmolens. Wij gaan klimmen in het park. Spelen in de speeltuin hoort er ook bij.

En ook nog…