KLAAR VOOR DE START 

 NIEUWTJES 

Ook deze keer eerst belangrijke informatie en helemaal onderaan enkele leuke nieuwtjes.

 VRIJE DAGEN 

opgelet: 
Woensdag 20, donderdag 21 en vrijdag 22 mei is er geen school.
Er is volgende week dus enkel op maandag en dinsdag school voor 1ste, 2de en 6de leerjaar en noodopvang.

Maandag 1, dinsdag 2 en woensdag 3 juni is er ook geen school.

 LESDAGEN 

en ook niet vergeten:
Het 1ste en 2de leerjaar hebben (in een volledige week) les op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Op vrijdag niet.
Het 6de leerjaar heeft les op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op woensdag niet.

 SAAR BEREIKBAAR 


Saar moet voorzichtig zijn als de school weer open gaat.
Ze is aanwezig maar zal niet aan de schoolpoort staan.
Je kan haar bereiken op saar.trybou@leefschooldevlieger.be of op het nummer 0495 883704.

 NOODOPVANG 


Zal je in de volgende weken een opvangprobleem hebben?
Ook al heb je slechts één of enkele dagen noodopvang nodig, geef dat nu al door. Je kind wordt dan toegewezen aan een bubbel. Eenmaal de bubbels vol, is er geen plaats meer. Om deel te nemen aan de noodopvang is een werkattest van beide ouders nodig. Alleenstaande ouders hebben natuurlijk voldoende aan één attest.
Wie gebruik moet maken van de noodopvang mailt data en attesten naar maria@leefschooldevlieger.be.

 BELANGRIJK 

  • Bereid je kind voor op de start. Opnieuw starten mag een feest zijn, maar vertel ook dat ze nog niet allemaal samen zullen kunnen spelen. De leerkrachten zullen een mondmasker dragen. Het zal je kind rust geven om op de hoogte te zijn.
     
  • Enkel gezonde kinderen kunnen naar school komen. Kinderen met ziektesymptomen gaan onmiddellijk naar huis.
     
  • Meebrengen:
    Rekenmateriaal, map met woordpakket, werkmateriaal.
    Eigen fruit en drinkfles met water in de voormiddag.
    Wie in de namiddag blijft brengt lunchpakket, water, koek en fruit mee.
  • Kom op tijd. 
    Ouders blijven aan de schoolpoort. 
    Ouders wachten, met mondmasker en de nodige afstand, op de kinderen.

  ONLINE LEZEN 

We zijn gestart met online lezen. Dertien leesbuddies lezen ondertussen met kinderen vanuit hun huis. De groepjes kinderen die nu lezen werden door de leerkrachten en zorg samengesteld. Misschien zou het ook voor jou of je kind leuk zijn om op die manier ondersteuning te krijgen voor het lezen, laat het ons dan weten. We kunnen zeker onze groepjes nog wat uitbreiden.


 ANNELIES 

Hallo iedereen,
Ik ben heel blij mij even te kunnen voorstellen in dit Vliegernieuws. Mijn naam is Annelies Dorchain en jullie zullen mij vanaf maandag  18 mei veel te zien krijgen op het secretariaat van de school.
Zoals jullie ondertussen wel weten, gaat Maria binnenkort op pensioen en ik heb de eer gekregen om haar op te volgen! Maria vervangen is een onmogelijke opdracht, maar ik zal mijn best doen om haar taken zo goed mogelijk over te nemen en jullie te helpen waar ik kan.
Om nog iets meer te vertellen over mezelf, ik ben 35 jaar en woon in Oostende. Mijn gezin is mijn grootste drive want samen met mijn echtgenoot in spé zijn wij trotse ouders van Gita, dochtertje van 7 en Rein, zoontje van 4.
Ik kijk er enorm naar uit om te kunnen werken in een creatieve en educatieve omgeving  waar een wij-gevoel de norm is. Hiervoor ben ik bij Leefschool De Vlieger helemaal aan het juiste adres!
Vanaf maandag vliegen we erin!

 

  FRIS KLEEDJE 


Terwijl het stil was op school, waren er toch enkele personen heel hard aan het werk om de lokalen een nieuw laagje verf te geven.
Heel hartelijk bedankt aan Guy De Schilder, Sabine, Esperance, Frederiek en de andere schilders om hier zo enthousiast aan mee te werken. Het resultaat mag gezien worden. De Vlieger ziet er opeens zo fris uit als nooit tevoren!

 GEBOORTE 

We kunnen jullie met veel plezier nog een geboorte aankondigen: Jytte, het zusje van Zita, is geboren op 24 april. Een dikke proficiat aan Zita en haar ouders!
 

 

 TROUW 

En wie had dat verwacht? Vorige week zijn Phoebe en David met hun drietjes in het huwelijksbootje gestapt. Heel veel gelukwensen aan het jonge gezinnetje!
 
 
 

 
Copyright © Leefschool De Vlieger, All rights reserved.

Wil je niet langer emails met 'VLIEGERNIEUWS' ontvangen?
You can unsubscribe from this list.