Donderdag 29.08.2019
PRAKTISCHE WEETJES VOOR DE START

 WELKOM IN HET NIEUWE SCHOOLJAAR! 

Nog enkele dagjes vakantie en dan vliegen we er opnieuw in.
Voor sommige gezinnen een gloednieuwe start op onze school, voor anderen een blij weerzien. Wij kijken er alvast naar uit!
Om nog wat onzekerheden weg te werken, sturen we jullie hierbij al wat praktische informatie. Op die manier kan iedereen hopelijk zonder zorgen starten.

 IJSBREKERSDAG 

Eerst en vooral natuurlijk welkom op de ijsbrekersdag deze namiddag.
Mocht de uitnodiging via de post niet in jullie brievenbus terechtgekomen zijn: 
Van 17u tot 18u zijn jullie uitgenodigd om de school te verkennen, kennis te maken met de leerkrachten, klasgenoten en andere ouders.
Om 18 u worden jullie allen op de speelplaats verwacht om samen het glas te heffen op het nieuwe schooljaar.

 KOEK EN FRUIT 

vanaf 1 september al aangeboden op school
Wij bieden alle kinderen koek en fruit aan in de klas, je hoeft dus niets mee te geven met je kind.

De vorige jaren werd het schoolfruit voor kleuters en 2de leefgroep gesubsidieerd door Stad Oostende.
Deze subisidies zijn nu stopgezet, maar wij blijven koek en fruit aanbieden op school.
De ouders waren daar immers heel enthousiast over: er moet niets meer meegegeven worden met de kinderen, behalve eventueel een koek voor in de opvang. Bovendien vermijden we op die manier alle wikkels en verpakkingen, wat een goede zaak is voor het milieu.
Ons aanbod is niet verplicht, maar wij zouden het fijn vinden als iedereen meedoet, zodat er geen koek en fruit meer van thuis meegebracht wordt naar de klas.
Vanaf 1 september tot eind juni, dus 10 maanden elke dag koek en biofruit (of nootjes), kunnen wij aanbieden voor de totaalprijs van € 70. Wij zullen dit bedrag verspreiden over de 10 maandelijkse schoolfacturen, waardoor dat op € 7 per maand komt. (€ 2,00 voor koek en € 5,00 voor fruit)
In de documentenmap die elk kind volgende week meekrijgt, zal je nog een brief met invulstrookje vinden. Ter bevestiging vragen wij om het strookje in te vullen en meteen terug mee te geven.

 MAALTIJDEN 

Warme maaltijden vanaf 16 september
Zoals vorige jaren brengt iedereen die op school eet de eerste twee weken een lunchpakketje mee van thuis. Vanaf 16 september zijn er opnieuw warme maaltijden en soep. Dit geeft ons de gelegenheid om de inschrijvingen te verwerken en de nodige bestellingen te doen.
In het documentenmapje zal je een inschrijvingsblad vinden voor de maaltijden. Geef die meteen ingevuld terug mee in de map, zodat wij onmiddellijk aan de slag kunnen met de registratie.
Maaltijden moeten niet meer vooraf betaald worden: alle schoolkosten komen op één maandelijkse factuur, na afloop van de maand. Eventuele tekorten of overschotjes op de maaltijdenrekening van vorig schooljaar zullen op de factuur van september verrekend worden.
Het wordt nu wel nóg belangrijker om de facturen stipt te betalen. Wij zullen die heel nauw opvolgen, want niet betaald = geen warme maaltijden of soep meer. 

 ONDERWIJSCHEQUES
Heb je het moeilijk om de schoolfacturen te betalen?

Misschien heb je wel recht op onderwijscheques? Spreek hiervoor onze brugfiguur Melanie aan. Zij is elke dinsdag en vrijdagmorgen op school.
Heb je geen recht op onderwijscheques maar heb je het toch moeilijk? Richt je dan tot Saar (directie) of Katleen (zorgcoördinator). Misschien kan de sociale kas van de school tegemoetkomen.

Wij nemen vanaf nu het systeem van de scholengroep over om onderwijscheques te verwerken. Bij afgifte op het secretariaat zal je een ontvangstbewijsje krijgen. De waarde van de cheques wordt afgetrokken van de schoolfacturen.

 STUDIETOELAGE 
Moet niet meer aangevraagd worden.

De school- en studietoelage wordt vanaf nu automatisch via het kinderbijslagfonds, samen met het kindergeld toegekend. Die moet dus niet meer aangevraagd worden.

 START MAANDAG 
Forum door de leerkrachten

Naar jaarlijkse traditie, starten wij de eerste schooldag met een forum door de leerkrachten, waarop ook ouders heel welkom zijn. Opgelet: op maandag start de school pas op 9u35, dus ook deze eerste maandag. Vanaf 9u20 is iedereen welkom op de speelplaats. Rond 10u15 is het forum afgelopen en volgen alle kinderen hun leerkracht naar de klas. Deze eerste schooldag vragen wij de ouders van het lagere om niet mee te komen naar de klas. Kleuterouders mogen wel nog even mee naar de klas. Wie nog tijd heeft voor een tasje koffie en een babbel is steeds welkom in de hal.
Voor de kinderen die al vroeg naar school moeten komen is er vanaf 7u45 opvang.

Fijne start allemaal!
Copyright © Leefschool De Vlieger, All rights reserved.

Wil je niet langer emails met 'VLIEGERNIEUWS' ontvangen?
You can unsubscribe from this list.