Mijn lijf en mijn kleren (4)

Deze week waren we van plan om te werken rond kledij. Door het warme lenteweer, wilden we net deze week zo weinig mogelijk kleren aandoen. We hebben dan ook heel veel buitengespeeld en veel kleren af gegooid. Zalig!
We hebben  stil gestaan bij het nut van kledij en bekeken kledij van vroeger en nu en stonden stil bij het begrip ‘Mode’. We keken ook hoe kledij ontworpen wordt, 0p de catwalk wordt voorgesteld om dan uiteindelijk in de winkels terecht te komen. We hebben zelf een modeshow georganiseerd en stelden de zomercollectie van 2018 voor.
De kinderen konden in modetijdschriften bladeren en  kleren uitknippen en sorteren .
Ook de verkleedkoffer was echt wel in trek en in de winkel werden de eigen kleren en de poppenkleren uitgestald om te verkopen.
Op woensdag konden de kinderen in verkleedkleren naar school komen en vierden we Junes verjaardag.
De kinderen maakten deze week ook kennis met de logico, opdrachtkaarten  rond taal en rekenen met een zelfcorrectiesysteem. Dit was het contract voor de derde kleuterklas, maar heel wat kinderen van de tweede kleuterklas hebben ook met de logico gewerkt .
Op vrijdag werkten de kinderen aan hun fijne motoriek  in hun schriftboekje. Wij organiseerden ook het forum, waarbij we een voorstelling toonden van ons lichaam en van onze gevoelens. We toonden een aantal yogahoudingen en onze modeshow. Als slot zongen we met alle kleuters een Oostends liedje van de torre van Oostende, waar we deze week veel op geoefend hebben.