Kunst met Sint en Piet

Naar aanleiding van ons bezoek aan het muzee-um en met de komst van Sint en Piet  in het vooruitzicht, kozen we het project “Kunst met Piet en Sint”.
We experimenteerden  met verf en allerhande materialen en kwamen zo tot mooie kunstwerken, die we verder in ons project  zullen gebruiken als achtergrond voor kunstwerkjes van Sint en Piet.
We brainstormden rond ons project en er kwam heel wat in ons op. Die woorden schreven we en stempelden we na.
De kinderen kregen allerlei materiaal van ouders waaronder grote kleurprenten en raamstickers van Sint en Piet .
Het contractwerk bestond uit een halve tekening van de stoomboot en van zwarte Piet, onderverdeeld in vakjes. De kinderen  moesten de andere helft erbij tekenen en inkleuren  en konden dit verrassend goed.
Op maandag mochten de kinderen verkleed naar school komen in  halloweenthema. Dit was de verjaardagswens van Théo.
Théo’s papa, mama en oma kwamen ons later op de dag verrassen met lekkere taart, sap en feestelijke hoedjes.
Op woensdag zijn we gaan zwemmen.
De donderdag zijn de kinderen naar de Boeie geweest, samen met de klas van Phoebe waar er een boek ‘Walter valt in slaap’ werd voorgelezen. We luisteren deze week ook naar het verhaal van ‘Sint doet gym’, waarbij Sint nog beter leerde paardrijden dan hij al kon, en uiteindelijk op zijn verjaardag van het dak viel , samen met zijn paard. Gelukkig waren er nog de ijverige Pieten die het werk konden verder zetten.
Vrijdag werkten we ons kunstwerk van ‘Sint en Piet op de daken’ af. Het uitknippen van de Sint en zijn Pieten was precisiewerk, maar alles samen leverde een prachtig resultaat op. Een nieuw kunstwerk werd geboren.
En tussendoor zorgden de kinderen voor onze dagelijks soep. Heerlijk!