Knutselen met Sint en Piet (2) en op bezoek bij de spiekpieten

Deze week stond volop in het teken van Sint en Piet.
We gingen op zoek naar de spiekpietjes in het fort Napoleon en we trotseerden daarvoor de koude en de regen. We luisterden geconcentreerd naar het doen en laten van die pietjes, leerden klimmen, klauteren en schoorsteengooien, maar leerden ook veel geduld oefenen bij het wachten op de tram.
Aan de hand van de dvd van dag Sinterklaas en een paar goeie kinderboeken , leerden we Sint en Piet beter kennen. We maakten ook een contract waarin we de woorden ‘SINT’ en ‘PIET’ moesten herkennen tussen heel wat gelijkaardige woorden.
We hebben de sinterklaaskado’s ┬áversierd met kleurige vierkantjes die we volgens een bepaald patroon moesten plakken. Een paar kinderen hebben ook Sinterklaas gemaakt in origami. Daar zijn we nog volop mee bezig.
Deze week is Emiel 5 jaar geworden. Hij kreeg een kroon , werd bezongen en bejubeld en zijn wens was dat de kinderen verkleed naar school kwamen.
Ook op culinair vlak kwamen we niks tekort: we maakten elke dag soep en op donderdag maakten de kinderen pepernootjes.
En we leerden natuurlijk ook onze zenuwen onder bedwang houden, want Sint en Piet laten niet lang meer op zich wachten …..